ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 17:11

Ο ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

''Ο Χοϊδάς, γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1830,από πατέρα που είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη,ενώ ο παππούς του,είχε γεννηθεί στο Ληξούρι!
Πάντοτε θεωρούσε τον εαυτόν του ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ και μάλιστα,πρωτοπήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Ιουλίου 1875,όπου και εξελέγη πανηγυρικά ως βουλευτής Κραναίας Κεφαλληνίας.


Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι εχθροί του,προσέβαλαν την εκλογή,ισχυριζόμενοι,ότι δεν είναι Κεφαλλήνας,αφού δεν έχει γεννηθεί στο νησί,ούτε αυτός,ούτε ο πατέρας του,και μάλιστα είπαν τότε, ότι δεν διέθετε ακίνητη περιουσία στην Κραναία!
Η ένσταση απορρίφθηκε από το 2ο τμήμα της Βουλής,όπου εξετάστηκε με προσοχή,γιατί ο ίδιος υπεραμύνθηκε με θέρμη την ''Κεφαλληνιοτικότητα του''!
Ετσι με την απόφαση 25/15 Σεπτεμβρίου 1875 απερρίφθη η ένσταση του αναπληρωματικού Λεωνίδα Αννίνου,από το 2ο τμήμα της Βουλής,προεδρεύοντος του Ε.Δεληγιώργη,ΠΑΜΨΗΦΕΙ!Εγράφη μάλιστα ότι είναι ''γνήσιος γόνος της Κεφαλληνίας'' και στην συνέχεια η απόφαση επεκυρώθη από την Βουλή!''

Τα θέματα λοιπόν αυτά,έχουν λυθεί αμετάκλητα!

Ρόκκος Χοϊδάς
Ο πολίτης αυτοπροσδιορίζεται και ΟΥΔΕΙΣ έχει δικαίωμα να απονέμει ''πιστοποιητικά'' καταγωγής!
Ο Μάκης Μεταξάς γνωστός μαχητής Κεφαλονίτης έχει αναφέρει ότι :
'' η στάση του αείμνηστου Χοϊδά αλλά και η απάντηση της Ελληνικής Πολιτείας ας γίνει στάση ζωής για κάθε επτανήσιο στην καταγωγή και το φρόνημα που η ζωή τον έφερε να βρίσκεται να βρίσκεται μακριά από τον φυσικό του χώρο!''
Πηγή: http://eptanisos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_23.html?spref=fb