ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 19:03

Τα Νέα της Π.Ι.Ν.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα Νέα της Π.Ι.Ν. Τα Νέα της Π.Ι.Ν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ AEGEAN κ. ΕΥΤΥΧΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ


Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Aegean κ. κ. Βασιλάκη Ευτύχιο (Α/δρο Διοικητικού Συμβουλίου) και Σαδόπουλο Στέφανο ( Δ/ντή πωλήσεων).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στοιχεία από την εταιρεία σχετικά με την επιβατική κίνηση από και προς το εσωτερικό και το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Όσον αφορά το εσωτερικό κατά το 2014, η Κέρκυρα εμφάνισε άνοδο κατά 11%, η Κεφαλονιά κατά 66% και η Ζάκυνθος κατά 47%. Η μείωση του μέσου ναύλου εκ μέρους της εταιρείας ήταν κατά -3% από και προς την Κέρκυρα, κατά -31% από και προς την Κεφαλονιά (κυρίως λόγω των σεισμών) και -14% από και προς τη Ζάκυνθο.
Σε απόλυτα νούμερα από και προς την Κέρκυρα μετακινήθηκαν το 2014 219.111 επιβάτες, ενώ το 2013 197.960 επιβάτες. Στην Κεφαλονιά η επιβατική κίνηση ήταν 48.976 το 2014, ενώ το 2013 ήταν 29.568. Στη Ζάκυνθο αντίστοιχα το 2014 ήταν 36.315 επιβάτες, ενώ το 2013 24.793. Ήδη για τον Ιανουάριο του 2015 η Κέρκυρα εμφανίζει αύξηση κατά 13%, η Κεφαλονιά κατά 29% και η Ζάκυνθος 42%, σε σχέση με την επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου του 2014.
Για το 2015 οι προορισμοί τακτικών πτήσεων της εταιρείας από και προς την Κέρκυρα με το εξωτερικό θα είναι προς Βρυξέλες, Μόσχα, Ντίσελντορφ και Μόναχο. Επιπλέον για φέτος προστίθενται σαν νέοι προορισμοί το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Ρώμη και η Φρανκφούρτη.
Συμφωνήθηκαν επίσης συνέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία, για την ενίσχυση της νέας γραμμής (που είχε σταματήσει πολλά χρόνια πριν) Αθήνα- Άκτιο-Αθήνα από 1η Ιουνίου έως 15η Οκτωβρίου 2015, για τρεις φορές την βδομάδα.
Παράλληλα προστίθεται άμεσα για το χειμώνα άλλο ένα δρομολόγιο τη βδομάδα στην γραμμή Αθήνα-Κεφαλονιά-Αθήνα, δηλαδή, τη χειμερινή περίοδο γίνονται πέντε τα δρομολόγια τη βδομάδα αντί τεσσάρων που είναι σήμερα.
Θα καταβληθεί προσπάθεια για το διπλασιασμό της κίνησης των τακτικών πτήσεων της Κέρκυρας με προορισμούς του εξωτερικού (με προσθήκη δεύτερου αεροπλάνου), για το 2016.
Επιπροσθέτως θα γίνει προσπάθεια επαναδρομολόγησης της γραμμής Θεσσαλονίκης-Κεφαλονιάς-Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές εποικοδομητική και θετική για το στόχο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που είναι να πυκνώσει τα αεροπορικά δίκτυα της επιβατικής και τουριστικής κίνησης από τα Ιόνια Νησιά προς το εσωτερικό και εξωτερικό, ώστε να εμπλουτιστεί η συνολική μας τουριστική προσφορά και εν γένει το τουριστικό προϊόν της.


................................................................................................................................................
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ AOCTA (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)


Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας.
Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έκανε ενημέρωση, για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τον τουρισμό καθώς και για τις ευρισκόμενες σε εξέλιξη.
Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα μέχρι τώρα τεκταινόμενα στην εταιρεία τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ Α.Ε).
Τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του AOCTA κ. Δημήτρης Διαβάτης, όσο και τα παρευρισκόμενα μέλη κ.κ. Χαρίτος, Καποδίστριας, Σαμοίλης, Βλασερός και Μούτσος, εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους επί των εκτεθέντων.
Οι δύο πλευρές δρομολόγησαν στενότερη και αμεσότερη επαφή, συνέργειες και κατάθεση προτάσεων, ώστε να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.
Ο σύλλογος των τουριστικών πρακτόρων ζήτησε ως άμεση ενέργεια (πέραν των άλλων), τη διαφήμιση του «Τουριστικού Πάσχα» της Κέρκυρας και ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε και διαβεβαίωσε για τις άμεσες ενέργειες επί αυτού.
...............................................................................................................................................
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ DR. GIANCARLO BRINGIOTTI


Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνάντηση του Πρόξενου της Ιταλίας στην Κέρκυρα Dr. Giancarlo Bringiotti και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Γαλιατσάτου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η προσπάθεια, τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων των πλοίων από την Ιταλία προς την Κέρκυρα, όσο και η επέκταση κάποιων εξ’ αυτών προς και άλλα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιά- Ιθάκη-Ζάκυνθο).
Σχεδιάστηκαν συναντήσεις με τους Διευθυντές των λιμένων Ανκόνα, Μπάρι και Μπρίντιζι, καθώς και τους ναυτικούς πράκτορες που εκπροσωπούν τις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες και τα στελέχη αυτών, καθώς και τοπικούς παράγοντες (ΟΛΚΕ, Λιμενικά Ταμεία κ.λ.π).
Κοινός τόπος της συνάντησης πέραν των παραπάνω ήταν, το ότι όσο και αν πυκνώνουν οι πτήσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους από την Ιταλία προς τα Ιόνια Νησιά, υπάρχει «ο παραδοσιακός» Ιταλός αλλά και Ευρωπαίος επισκέπτης, ο οποίος θέλει να ταξιδεύει με το αυτοκίνητο του, καθώς και οι χρησιμοποιούντες το camping, οι οποίοι θέλουν να ταξιδεύουν με τα τροχόσπιτα τους.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη χρήσιμη και αποτελεσματική συνεργασία του κ. Προξένου, καθώς και των παραπάνω αναφερθέντων εμπλεκομένων, θα σταθεί ουσιαστικός υποστηρικτής κάθε τέτοιας προσπάθειας.
..................................................................................................................................................
Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να ενισχυθεί η προσέλευση επισκεπτών στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του Πάσχα (που υπάρχει μεγάλη παράδοση) και όχι μόνο, έκανε παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ, με αποτέλεσμα να έρχεται άμεσα στην Κέρκυρα Τετάρτη 18 – Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, συνεργείο της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα».
Ο Αντιπεριφερειάρχης θέλει να ευχαριστήσει το σύλλογο τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας (ΑΟCΤΑ), διότι υπέβαλε το σχετικό αίτημα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Διαβάτη, ο οποίος προσφέρει τη φιλοξενία του εν λόγω συνεργείου, καθώς και όσους άλλους υποβοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.
................................................................................................................................................