ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 09:21

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Ανακοινώσεις.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δικαίωμα

σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, καθολική, κοινωνική ασφάλιση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στην υγεία, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από αστικές κυβερνήσεις – ΕΕ – μονοπώλια για δεκαετίες, έχει αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια. Η καπιταλιστική κρίση αξιοποιείται με τα κουρέματα για νέα επέλαση.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί βιώνουν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση. Η αντανάκλαση τους είναι σαφής στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί ζούμε την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. Με τους μαθητές μας και τους γονείς τους δώσαμε μάχη για πλήρεις και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα σχολεία.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας τον 350 ευρώ και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.

Το ΔΣ επιβεβαιώνει τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τα οποία έχει πορευθεί τα τελευταία χρόνια. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ανταποκρίνεται στην πρόσκληση σωματείων της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ και θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να ανοίξει ευρεία πολιτική συζήτηση και να οργανωθεί άμεσα δράση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Αργοστόλι 29 Μάη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση προκαλεί:

Απολύει 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και «εκτιμά» ότι περισσεύουν οι εναπομείναντες!!!

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών νόμων που έχει θεσπίσει και με μοχλό την εφαρμοσμένη αξιολόγηση του ηλεκτρονικού συστήματος e-survey, προχωρά σε ένα όργιο υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Αφού καταχώρησαν 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή και επέβαλλαν την αυστηρή τήρηση στα 27άρια τμήματα, αφού αύξησαν το ωράριο των εκπαιδευτικών, θέλουν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά περισσεύουν κι οι υπόλοιποι!!! Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη βγάζουν ότι δεν χρειάζονται περίπου οι 100 στους 380 εκπαιδευτικούς. Αποδεικνύεται ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) είναι όργανο και «φύλο συκής» για την προώθηση της σφαγής. Θέλουν με τη βούλα των ΠΥΣΔΕ να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα.

Τα στοιχεία τους σκόπιμα αποσιωπούν ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους με μαθήματα τα οποία έχουν δεύτερες αναθέσεις!!! Ελαστικοποιούν την έννοια της οργανικής θέσης και, μέσα από αυτή την ελαστικοποίηση, κονιορτοποιούν το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία.

Προκαλούν: Ακόμη και σε μαθήματα που δεν διδάχθηκαν καθόλου σε σχολεία του Νομού, λόγω έλλειψης προσωπικού, βγάζουν δεκάδες πλασματικά πλεονάσματα (πχ Πληροφορική, Γερμανικά, Μουσική κοκ)!!! Ετοιμάζουν εκατόμβες για τους συναδέλφους των ξένων γλωσσών και της Γυμναστικής. Αν τα νούμερα του e-survey μετατραπούν σε πολιτική πράξη σημαίνει κλείσιμο σχολείων: Κλείσιμο τομέων των ΕΠΑΛ (Νοσηλευτικής, ξενοδοχειακά, ναυτικά μαθήματα κλπ). Σημαίνει σταμάτημα της λειτουργίας κατευθύνσεων σε όλα τα σχολεία του Νομού, εκτός από κάποια του Αργοστολίου. Σημαίνει «κόψιμο» επιλογών μαθημάτων, τις οποίες καν δεν παίρνουν υπόψη στον υπολογισμό τους. Σημαίνει διάλυση του ΕΕΕΕΚ.

Ετοιμάζουν τους μαθητές, όσους παραμείνουν στα σχολεία από την όξυνση των ταξικών φραγμών, να μπουν σαν σαρδέλες στις τάξεις, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί θα απολύονται σαν πλεονάζοντες ή θα οδηγούνται σε αναγκαστικές μετακινήσεις «καθ’ άπασα την επικράτεια». Όπως ορίζουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, η πλουτοκρατία και το πολιτικό τους προσωπικό.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Τώρα:

* Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.

* Υπολογισμός κενών με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα (15 στα εργαστήρια και στις κατευθύνσεις).

* Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείων, τμημάτων κλπ.

* Κάθε θέση που κενώνεται λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης να δίνεται εκ νέου οργανικό κενό.

* Να δοθούν όλα κενά των στελεχών (διευθυντών κλπ).

* Κατάργηση της αύξησης του ωραρίου: ανθρώπινες συνθήκες εργασίας - ουσιαστικό παιδαγωγικό έργο.

Δεν επικυρώνουμε – δε νομιμοποιούμε την ανατροπή των δικαιωμάτων του λαού για τη μόρφωση των παιδιών του και του δικαιώματος των εκπαιδευτικών σε μόνιμη σταθερή εργασία.

Η λύση βρίσκεται στο οργανωμένο κίνημα, με κοινωνική συμμαχία και ταξικό προσανατολισμό και όχι στις διαβουλεύσεις εντός των τειχών της Υπηρεσίας.

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ’ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Διεκδικούμε: Σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα και ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Παλεύουμε ενάντια στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενάντια στο «νέο σχολείο» της αγοράς, το οποίο υπαγορεύει υποταγμένους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (γραφεία ΔΔΕ), σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου, 12.30 το μεσημέρι. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν παρών σε αυτή τη μάχη.

Αργοστόλι 30 Μάη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας