ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 13:13

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην Κεφαλονιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις  ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην Κεφαλονιά Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην Κεφαλονιά


Σχηματίσθηκε κακουργηματικού δικογραφία σε βάρος σπείρας τριών αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής 28 και 31 ετών και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων
Είχαν αφαιρέσει χρήματα κα χρυσαφικά μεγάλης αξίας
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής 28 και 31 ετών, ενώ ακόμη ομοεθνούς συνεργού τους για διαδοχικές ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στην Κεφαλονιά.


Η ταυτοποίηση των στοιχείων και η εξιχνίαση των συγκεκριμένων υποθέσεων ήταν αποτέλεσμα συνδυασμένης πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων στην αξιολόγηση και περαιτέρω αξιοποίηση αστυνομικών ευρημάτων.
Ποιο αναλυτικά από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η κοινή δράση των δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι επικουρούμενοι από ένα ακόμη συνεργό ομοεθνή τους είχαν συγκροτήσει σπείρα η οποία επιδίδονταν σε ληστείες σε κατοικίες κυρίως, με την χρήση βίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η έναρξη της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας εντοπίζεται τον Φεβρουάριο του έτους 2013 και όπως διαπιστώθηκε τους επόμενους δύο μήνες περίπου πραγματοποίησαν συνολικά τέσσερις διαδοχικές ληστείες με κύριο χαρακτηριστικό τους την χρήση βίας σε βάρος των θυμάτων.
Ειδικότερα οι τρεις αλλοδαποί πραγματοποίησαν τις ακόλουθες ληστείες:
• Το Σαββάτο 09-02-2013 το πρωί, στην Λειβαθού Κεφαλληνίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή χρήσης σωματικής βίας ιερομόναχο της Ι.Μ. Σισσίων, του αφαίρεσαν στην συνέχεια το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600€), τέσσερις (4) επίχρυσους σταυρούς, μία (1) επιταγή καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
• Την Δευτέρα 11-02-2013 το απόγευμα, ακινητοποίησαν 58χρονο ημεδαπό σε κατοικία, στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας Κεφαλληνίας και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας του αφαίρεσαν τιμαλφή και το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (8.800€).
• Την Πέμπτη 21-04-2013 το πρωί, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία ακινητοποίησαν στην κατοικία τους, στην περιοχή Ραζάτα Αργοστολίου Κεφαλληνίας, ένα ζευγάρι ημεδαπών 35 και 42 ετών ο άνδρας, από τους οποίους αφαίρεσαν τιμαλφή, το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα ευρώ (170€), ένα (1) κινητό τηλέφωνο, καθώς και την τσάντα της 35χρονης, η οποία περιείχε το πορτοφόλι της και διάφορα προσωπικά είδη και έγγραφα.
• Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 21-04-2013 το βράδυ , στην περιοχή Μοναστηράκι Αγίου Νικολάου Κεφαλληνίας, ακινητοποίησαν στην κατοικία τους ζευγάρι ημεδαπών 68 και 41 ετών η γυναίκα, τους οποίους αιφνιδιάζοντας τους, χτυπώντας αρχικά στο κεφάλι με ξύλινο ρόπαλο τον 68χρονο, τους ακινητοποίησαν και τους δύο στην συνέχεια δένοντας τους με καλώδια και τους αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Τους τρεις κατηγορούμενους βαρύνουν οι κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, της ληστείας κατά συναυτουργία ,της οπλοχρησίας, της πρόκλησης σωματικών βλαβών καθώς και άλλες κατηγορίες.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που πραγματοποιεί τις έρευνες εξετάζεται οι συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας ενώ παράλληλα σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.