ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 20:52

Η Κεφαλονιά ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών που ψάχνουν ν' αγοράσουν σπίτι στο εξωτερικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Έρευνα Μεσιτικής εταιρείας.

Αύξηση στις αναζητήσεις ευκαιριών αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα αναφέρει η βρετανική μεσιτική εταιρεία Rightmove που ειδικεύεται και στην εύρεση σπιτιών στο εξωτερικό για τους Βρετανούς πελάτες της.

Στην πιο πρόσφατη έρευνα της εταιρείας τρεις από τους ελληνικούς προορισμούς που διαφημίζονται στον ιστότοπό της περιλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των περιοχών όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση των αναζητήσεων για σπίτια.

Συγκεκριμένα, πίσω από την Ίμπιζα της Ισπανίας, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις αναζητήσεις αφορά στις Κυκλάδες (αύξηση 37,88%), ενώ ακολουθούν η Κεφαλονιά (35,97%), η Φλωρεντία και η Κέρκυρα (33,16%). Συνολικά σε όλη την Ελλάδα η Rightmove διαφημίζει 1915 ακίνητα.

Μεταξύ άλλων η αύξηση στο ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών οφείλεται στη μείωση του κόστους αγοράς. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank, ενώ στη Βρετανία οι τιμές στη στεγαστική αγορά είναι αυξημένες κατά 2,9% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2008, στην Ελλάδα καταγράφεται μείωση των τιμών κατοικίας κατά 29% κατά την ίδια περίοδο.

Παράλληλα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι στο χειρότερο σενάριο οι τιμές κατοικίας στην ευρωζώνη θα μειωθούν κατά ακόμα 7% έως το τέλος του 2016, την ώρα που η αντίστοιχη ελάχιστη αύξηση στη Βρετανία υπολογίζεται σε 10%.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/212424

Διαβάστηκε 173 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αστραίος: LATIN PARTY Στην Σάμη το - Costa Classica -. »