ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 08:41

Θα αποζημιωθούν οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα ξεπεράσουν τα 6 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για το σεισμό που έγινε τον Ιανουάριο του 2014 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Συνολικά, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώθηκαν 415 ζημιές σε ασφαλισμένα κτίρια. Οι καλύψεις στις οποίες δηλώθηκαν οι περισσότερες ζημιές αφορούσαν κτιριακές εγκαταστάσεις (321 περιπτώσεις). Τα ασφαλισμένα κεφάλαια στα κτίρια στα οποία προκλήθηκαν ζημιές ανέρχονται σε 211 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ν. Βαγιακάκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ανέφερε: «Ο πρόσφατος σεισμός της Κεφαλονιάς είχε καταστροφικές συνέπειες στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού. Η ασφαλιστική αγορά πληρώνει πάνω από 6 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, αλλά δυστυχώς τα ασφαλισμένα κτίρια φαίνεται ότι είναι λιγότερο από το 10% των συνολικών κτισμάτων στην Κεφαλονιά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία, σε συνεργασία με την ασφαλιστική αγορά, να προβεί άμεσα σε σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών των σεισμών, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον».


Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/256537
http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2188624#.UzZq4s5-tp4
Φωτό: Δημήτρης Καϊόγλου