ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 09:39

Αργοστόλι: Εθνική Ελπίδων Σάλας: «Λευκή» ισοπαλία με Ιταλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Εθνική Ελπίδων Σάλας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη της Ιταλίας σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο Αργοστόλι. Απέναντι σε μια από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού futsal, η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν οι νεαροί διεθνείς ήταν περισσότερο ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Η Ελλάδα, ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε δεκάμετρο πέναλτι στο 13΄ με τον Σταυρακόπουλο και σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ράπτη, Κουνίδη και Ντάρλα, ενώ οι Ιταλοί είχαν δοκάρι στο 32΄ με τον Αρίλο και καλές στιγμές με τους Μπατέλα και Ντα Σίλβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του αγώνα οι πολυάριθμοι φίλοι της Εθνικής που παρακολούθησαν το ματς χειροκρότησαν θερμά τους νεαρούς διεθνείς.

Η Ελλάδα άρχισε τον αγώνα με τους Ζέρβα, Πάνου, Ράπτη, Αλεξόπουλο, Μάντη, ενώ αγωνίστηκαν και οι Θεοδοσιάδης, Κεφαλάς, Στραυρακόπουλος, Μάλοβιτς, Βλυσσίδης, Ντάρλας, Κονταρίνης, Κατεβτσιάν, Κουνίδης.

Η αρχική 5άδα της Ιταλίας: Μολίν, Αρίλο, Ντα Σίλβα, Καβερζάν, Φροζολόνε. Αγωνίστηκαν και οι Ντι Γκουίντα, Ντι Ματέο, Φεντερίκο, Στίπα, Ατσόνι, Μπαϊόκι, Τιμ, Ουγκεράνι, Μπατέλα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΣΚΙ και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε η φιλοξενία και η οργάνωση του αγώνα να είναι άψογη. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Σάλας αγωνίζεται στην επαρχία και φάνηκε η δίψα των φίλων του αθλήματος, καθώς η παρουσία τους στο Κλειστό ήταν ιδιαίτερα θερμή για μας. Η Ιταλία έχει υψηλότατο επίπεδο στο futsal, οι Άνδρες τους είναι 3οι στον κόσμο και οι Ελπίδες τους έχουν ταλαντούχους παίκτες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η ΕΠΟ είναι από τις λίγες Ομοσπονδίες στην Ευρώπη που διατηρούν Εθνική Ελπίδων Σάλας και αυτό είναι σημαντικό για το άθλημα και δείχνει το επίπεδο δουλειάς της Ομοσπονδίας. Για το ματς θέλω να πω ότι πραγματοποιήσαμε εξαιρετική εμφάνιση και φτάσαμε κοντά στη νίκη, καθώς οι ευκαιρίες μας ήταν καλύτερες από αυτές των αντιπάλων. Ίσως η έλλειψη ψυχραιμίας και εμπειριών των παικτών, καθώς είμαστε μια ομάδα που πρόσφατα ανανεώθηκε ηλικιακά, μάς στέρησαν μια ιστορική επιτυχία», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Στέφανου Σοϊλεμέ.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός ομόλογός του, Ραούλ Άλμπανι, τόνισε: «Ήταν ένα ματς με ζωντανό και γρήγορο ρυθμό, υψηλού επιπέδου. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές, όμως είχαμε και άσχημες. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, όμως το σημαντικότερο όλων είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια στο παρκέ. Στον αγωνιστικό χώρο δεν μετράνε οι κατατάξεις των ομάδων στον παγκόσμιο χάρτη, κάτι που η Ελλάδα απέδειξε με τη σημερινή της απόδοση. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΠΟ και στους ανθρώπους εδώ στην Κεφαλονιά για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης».

*Οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες την Τετάρτη 11/12 και ώρα 15:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».
via http://www.epo.gr/News.aspx?a_id=44492&NewsType=22