ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:37

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να αθωωθεί ο λαϊκός αγωνιστής Παναγιώτης Στρούζας!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, μέλους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και στελέχους του ΚΚΕ Παναγιώτη Στρούζα. Ο συνάδελφος σέρνεται στα δικαστήρια, για ακόμη μια φορά, με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας, καθώς στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη 2009, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των ταξικών σωματείων της Ζακύνθου από το πρωί περιφρουρούσαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ζακύνθου, σηματοδοτώντας έτσι την κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ταξικής πάλης και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο διωκόμενο συνδικαλιστή, που δικάζεται την Παρασκευή 25 Οκτώβρη.

Το αστικό κράτος και τα κόμματα που το υπηρετούν έχουν τους μηχανισμούς για να μπορέσουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία της πλουτοκρατίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία, τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και διώκουν, τρομοκρατούν, απολύουν, συκοφαντούν αυτούς που οργανώνουν την πάλη του λαού, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι μπορεί ο εργάτης χωρίς τα αφεντικά να παράγει και να διευθύνει τον τεράστιο πλούτο προς όφελός του.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τις διώξεις.

Απαιτούμε την αθώωση του συνάδελφου Παναγιώτη Στρούζα.

Αργοστόλι 23 Οκτώβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                  Γαλιατσάτος Νικόλας

Διαβάστηκε 39 φορές