ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 19:13

Το 1ο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με συμμετοχή συνέδρων περισσότερο από τα αναμενόμενα, μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας –γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς και το νέο της ηλικίας τους- πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Νοεμβρίου 2013, το 1ο Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα.

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Λάμπρο Μίχο. Παρόντες από άλλα κόμματα, οι οποίοι χαιρέτισαν τις εργασίες, ήταν από το ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης στην Ελλάδα Γρηγόρης Κουναμάς, από το ΑΚΕΛ το Μέλος του Παραρτήματος της Αθήνας Συμεών Χαραλάμπους, από το ΚΚΕ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Χριστίνα

Παναγιωτακοπούλου, από την ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Κ.Ε. και της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Μετά το τέλος όλων αυτών των χαιρετισμών έγινε αντιληπτό ότι τα παρόντα κόμματα κρίνουν όχι μόνον θετική αλλά και απαραίτητη την συνεργασία τους με στόχο την ανάληψη διακυβέρνησης και την στήριξη του ελληνικού λαού και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Ακολούθησε η πολιτική εισήγηση της Προέδρου Λούκας Τ. Κατσέλη. Η Πρόεδρος ανέπτυξε δυο άξονες: την νυν κατάσταση και τους στόχους της Κοινωνικής Συμφωνίας. «Αν δεν υπάρχουν αρχές και αξίες στην πολιτική» τόνισε «τότε γίνεται άσκηση βίας». Και συνέχισε πως η Κοινωνική Συμφωνία στηρίζεται και υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που υπηρετούν τον πολίτη και είναι αδιαπραγμάτευτες. Μίλησε για νέο αξιακό πρότυπο και ανέφερε δέκα αρχές με πρώτη την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, την πραγματική δημοκρατία που έχει κέντρο τον λαό, τον αγώνα για τη στήριξη των δικαιωμάτων των πολιτών, τις δυνατότητες και υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες –κράτος–πάροχος δημοσίων αγαθών και ρυθμιστής δικαιωμάτων-. «Πατριωτισμός και Σοσιαλισμός πάνε μαζί» τόνισε, όπως και ότι πρέπει και μπορεί να γίνει υπέρβαση στενών κομματικών γραμμών και μέσω αυτής είναι εφικτή η ανάληψη διακυβέρνησης από συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων με κοινό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση.

Μίλησε για ελευθερία, ισότητα και ισονομία και με δεδομένο το θετικό έργο που ήδη επιτέλεσε μέσα από τα τρία Υπουργεία στα οποία υπηρέτησε –παρόλο το μικρό διάστημα τής εκεί παρουσίας της- ανέπτυξε πρακτικές και απόλυτα εφαρμόσιμες ενέργειες μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με τις οποίες μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση.

Ακολούθησε εισήγηση για το υπό ψήφιση Καταστατικό, έγιναν τοποθετήσεις συνέδρων, εξελέγη Πολιτική Επιτροπή (διευρυμένη 85μελής, όσοι ήταν και όλοι οι υποψήφιοι, για να υπάρχει εκπροσώπηση από όλες τις ελλαδικές περιφέρειες), αναγνώσθηκαν και εγκρίθηκαν ψηφίσματα και το Συνέδριο έκλεισε με την δευτερολογία της ομόφωνα πλέον εκλεγμένης Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη.

Η Πρόεδρος δήλωσε πως έγινε ένα βήμα με την παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων για συνεργασία κεντροαριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Και τελείωσε λέγοντας πως «Μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα κοινωνικό μέτωπο ανατροπής. Η Κοινωνική Συμφωνία είναι κόμμα αρχών που υπηρετεί το ήθος, την ανάπτυξη και την πολιτική, ένα κόμμα που είναι και θα παραμείνει δίπλα στην κοινωνία».

Στην Πολιτική Επιτροπή από την Κεφαλλονιά είναι ο Παναγιώτης Βλάχος και η Βίκυ Φωκά.

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Διαβάστηκε 58 φορές