ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 15:36

EΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΣΙΔΑΡΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

8-1-2014

EΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ &

ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΣΙΔΑΡΙ

ΠΡΟΣ

Κ.κ.ΔΕΝΔΙΑ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ κ ΤΡΕΠΕΚΛΗ

Με 2 επερωτήσεις, πολλές τοποθετήσεις, με τη πίεσή μου να γραφεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ και με την από 12-9-2012 εισήγησή μου στο ΠΣΙΝ υποστήριξα την αυτονόητη για οποιοδήποτε ευρωπαικό κράτος θέση για τα Νησιά του :

« ΕΙΣΗΓΗΣΗ

21 Σεπτέμβρη 2012

Η παράταξή μας η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΜΕ ΣΧΈΔΙΟ, ΟΡΑΜΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ & ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για τα συμφέροντα των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ έχουμε διατυπώσει από το 2010 το σχέδιο:

Ένα επιβατικό, ένα εμπορικό λιμάνι και μία μαρίνα σε κάθε μεγάλο νησί.

Σύγχρονα πραγματικά Διεθνή Αεροδρόμια για τα 5 μεγάλα Νησιά μας(Στον αγώνα μας και στο ενδιαφέρον μας πρέπει να προστεθούν και τα ΚΥΘΗΡΑ).

Αξιοπρεπές λιμάνι και μαρίνα σε κάθε μεσαίο (Ιθάκη-Παξοί-Μεγανήσι) και μικρό(Οθωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι-Κάλαμος-Καστός) νησί μας.

Υδατοδρόμια για όλα τα νησιά.

Οδικά δίκτυα καλά και συγκρίσιμα με αυτά των ανταγωνιστικών ευρωπαικών νησιών-προορισμών.(Βαλεαρίδες-Κορσική-Μάλτα-Σαρδηνία-Κανάρια-Μαδέρα).Σί

Το κράτος κάθε χρόνο εισπράττει τρομακτικά ποσά από τα Επτάνησα. Από το 1864 μέχρι σήμερα τα αρμέγει συνεχώς και επιστρέφει ελάχιστα για τις αναγκαίες υποδομές μας, για να μπορεί να πάει μπροστά ο τουρισμός, οι συγκοινωνίες και το εμπόριο, μολονότι είμαστε πάνω στον θαλάσσιο εμπορικό και τουριστικό δρόμο Ευρώπης-Ελλάδας-Ανατολικής Μεσογείου.

Στη Ζάκυνθο οι Ζακυνθινοί κουνάνε μαντήλια στα κρουαζερόπλοια που άφησαν χρήματα στο Κατάκωλο και περνάνε έξω από τη Ζάκυνθο και δεν έχουν ούτε Μαρίνα.

Στη Κέρκυρα:

Α. Το Αεροδρόμιο είναι τριτοκοσμικό:1)Δεν έχει ούτε μία φυσούνα,2)Για να προσγειωθεί και απογειωθεί κάθε αεροπλάνο πρέπει ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας να

ειδοποιήσει την αστυνομία να στείλει δύο περιπολικά και να πατήσει κόκκινο φανάρι, για να σταματήσει η κυκλοφορία στο δρόμο Πόλης(που είναι και Βορρά)-Νότου και εφάπτεται του διάδρομου από-προσγείωσης ώστε τα ωστικά κύματα των αεροπλάνων να μην εκτινάξουν μακρυά τα αυτοκίνητα και να υπάρχουν θύματα(όπως συμβαίνει στο παρελθόν),3)Πέρυσι στις 25-9-2011, Δευτέρα βράδυ που γυρνούσαμε από Κεφαλλονιά, από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου που είχε διεξαχθεί εκεί, μείναμε 2 ώρες στο Άκτιο και δεκάδες τσάρτερς πήγαν Μπρίντεζι ή Γιάννενα επειδή λόγω νεροποντής στη Κέρκυρα και διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, το Αεροδρόμιο Κέρκυρας υπέστη ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ επειδή δεν λειτούργησε …επειδή δεν είχε συνδεθεί η εφεδρική γεννήτρια! Το ίδιο συνέβη και πριν από μερικές ημέρες. Και δεν παραιτήθηκε κανένας υπουργός και κανένας από τους 3 βουλευτές Κέρκυρας. Εκείνο το βράδυ πάρα πολλοί τουρίστες είχαν γίνει μούσκεμα από τη βροχή διότι η αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού είναι πολύ μικρή και τις 3 ημέρες αιχμής με τις πολλές πτήσεις τσάρτερς(Δευτέρα-Παρασκευή-Σάββατο) οι ουρές για τον έλεγχο εισιτηρίων-χειραποσκευών , είναι έξω από το Αεροδρόμιο και για αυτό το κράτος των εξουσιαστών της Αθήνας έχει στήσει και τσαντήρια γύφτικα έξω από το αεροδρόμιο Κέρκυρας για να ..προστατεύονται οι ξένοι τουρίστες και να φεύγουν από τη Κέρκυρα με τις…χειρότερες των εντυπώσεων !

Είναι χαραχτηριστικές οι φωτογραφίες τις οποίες δώσαμε και πέρυσι στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή μας !»

Βλ.προηγούμενα δελτία τύπου μας αλλά και Πρακτικά ΠΣΙΝ

Στη 2η επερώτησή μας για Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη ο κ.Σπύρου απάντησε ότι δεν υπάρχει προκαταρκτική μελέτη αλλά ούτε και προκαταρκτική μελέτη για οδικό άξονα Βορρά-Νότου σε κανένα Νησί, και έτσι χάνονται δισεκατομμύρια αδιάθετα ευρώ από τα ευρωπαικά κονδύλια ανάπτυξης (ΕΣΠΑ το τελευταίο έληξε με 15 δις ευρώ αδιάθετα !)

Ο κ. Δένδιας εκλέχτηκε βουλευτής διότι μεταξύ άλλων είχε υποσχεθεί και σύγχρονο Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη(το οποίο βέβαια χρειάζεται 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί, από μελέτη, απαλλοτριώσεις μέχρι τη λειτιυργία του) !

Υποτονικά και μιμητικά τα ίδια έλεγε και η κ.Γκερέκου, για να υφαρπάξει και αυτή ψήφους !

Τα τελευταία συναισθήματα και εικόνα, αλλά και η μεταχείριση των ξένων επισκεπτών όταν αναχωρούν από τη Κέρκυρα είναι: Περιμένουν έξω από το Αεροδρόμιο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΝΤΑ , σαν ΤΣΑΝΤΗΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ, στον ήλιο ή στη βροχή και για να απογειωθεί το αεροπλάνο πρέπει να υπάρχουν 2 περιπολικά της αστυνομίας για να κλείσουν τη κυκλοφορία. Ίδια κατάσταση όπως εδώ και 50 χρόνια ! ! !

Ερωτώνται οι κ.κ. Δένδιας, Γκερέκου, Σπύρου και Τρεπεκλής :

Έχουν την ίδια θέση για Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη?

Γιατί για ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν έκαναν ούτε μία προκαταρκτική μελέτη για ταυτόχρονη κατασκευή Οδικού Άξονα Λευκίμμης-Σιδάρι και Αεροδρόμιου στη Λευκίμμη ?

Έχουν αντιληφθεί, 10 χρόνια μετά, ότι ο τουρισμός δεν έχει κανένα μέλλον χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο και δρόμους ?

 


 ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 8-1-2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ-ΣΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517 e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 53 φορές