ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 09:21

Επίσκεψη επισήμων στο οίκος-Μουσείο στον Καραβόμυλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στο κήπο του οίκος-Μουσείο στον Καραβόμυλο διακρίνονται από αριστερά  Τάκης Τόκκας , Τάσης Ζησιμάτος, Αλέξανδρος Παρίσης ,Βαγγέλης Κεκάτος.

Μέσα σε εκλεπτυσμένη Επτανησιακή ατμόσφαιρα που πραγματικά  θύμιζε  αλλοτινές εποχές, το οίκος-Μουσείο στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς είχε την τιμή σήμερα (χτες Κυριακή ) να δεχθεί  υψηλούς επισκέπτες.

 

από αριστερά Αλέξανδρος Παρίσης, Βαγγέλης Κεκάτος, Τάκης Τόκκας στη σάλα του μουσείου.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κύριος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κύριος Βαγγέλης Κεκάτος,ο διακεκριμένος Νομικός κύριος Τάσης Ζησιμάτος και η ακολουθία τους, κάθισαν στον κήπο του μουσείου κάτω από την αιωνόβια ελιά με την αέναη φρεσκαδούρα όπου προσφέρθηκαν αναψυκτικά.

 

 

ο Δήμαρχος στη κάμαρα που τον ενθουσίασε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν μέσα στο αισθαντικό  οίκος-Μουσείο και γνώρισαν από κοντά  το τινέλο(=τραπεζαρία) ,το κοριντόρο(=διάδρομο),την σάλα ,την κάμαρα όλα αναβιωμένα με αυθεντική ατμόσφαιρα.

 

ο Δήμαρχος Αλ. Παρίσης με φιλοπαίγμονα διάθεση εξιστορεί  ιστορία  σκαμπρόζικη με ακροατές  τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαγγέλη Κεκάτο και τον Τάκη Τόκκα από το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου  που δραστηριότητά του είναι και το οίκος-Μουσείο στον Καραβόμυλο

 

ο Νομικός Τάσης Ζησιμάτος με την γραμματέα του  Αντιδημάρχου.

… επίσκεψη στον χώρο εκθέσεων του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου στο άλσος της λίμνης του Καραβομύλου όπου ενημερώθηκαν  για τις εκθέσεις πολιτισμού που γίνονται εκεί.

ο Αντιδήμαρχος  υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου

…και επίσκεψη στα Παλιά Βλαχάτα Σάμης, όπου το τριήμερο 9-10-11 Αυγούστου το Saristra Festival κάνει τις εκδηλώσεις του και βρίσκει  τον ιδανικό τόπο με τα παμπάλαια  σπίτια και τα γραφικά καντούνια του χωριού, να λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό θεάτρου.

αναμνηστική πόζα έξω από το Μουσείο , από αριστερά η Βίκυ Βαλλάτου πρόεδρος Τ.Σ.Καραβομύλου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης , Περιστέρα Τόκκα , Φώτης Βαλλάτος δημοσιογράφος από την ομάδα του Saristra Festival, Τάσης Ζησιμάτος Νομικός και Τάκης Τόκκας από το Δ.Κ.Ι.

Π.Ζ.