ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 11:50

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, θα ήθελα να σας εκφράσω από καρδιάς τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις. Μια επιτυχία ουσιαστική, ένας σταθμός στην ζωή σας,  η ευόδωση των κόπων και των προσπαθειών σας, της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς σας, του σκληρού και δύσκολου αγώνα σας.


Γνωρίζοντας πολύ καλά κυρίως ως πατέρας και δευτερευόντως ως πολιτικός τον πολυετή αγώνα,  την αγωνία και τις στερήσεις, τις δικές, σας των γονέων σας, των καθηγητών σας και των ανθρώπων που στέκονται δίπλα σας προκειμένου να επιτύχετε το στόχο σας,  κατανοώ την αγαλλίαση και την ανακούφιση όλων, την αίσθηση ότι δεν αγωνιστήκατε εις μάτην και ότι πλέον θέτετε έναν νέο δρομολογημένο στόχο ζωής των οποίον καλείστε να υπηρετήσετε με την ίδια ζέση και προσήλωση.
Από εδώ και στο εξής ως Ακαδημαϊκοί πολίτες, χαράσσετε μια νέα πορεία με στόχο την επαγγελματική και κοινωνική σας ανέλιξη. Σας εύχομαι τα φοιτητικά σας χρόνια να είναι παραγωγικά ως προς την επιστήμη,  συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας, και προς όφελος γενικότερα της κοινωνίας  μας.
Τις δύσκολες εποχές που διανύουμε κάθε σας βήμα, οφείλει να χαρακτηρίζεται από ευθύνη και περίσκεψη και η διαδρομή σας στην ζωή επιβάλλεται, να διέπεται από την επιμονή και την συναίσθηση του ρόλου σας, των δυνατοτήτων σας και του κόπου που καταβάλλουν όλοι όσοι στέκονται αρωγοί στο διάβα σας.
Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσα παιδιά δεν πετύχατε απόλυτα το στόχο σας, για όλο σας τον μόχθο και πραγματικά δεν πρέπει να απογοητεύεστε, συνεχίστε την προσπάθεια με μεθοδικότητα  και  με αυτοπεποίθηση. Η ζωή δεν κρίνεται μόνο σε μια στιγμή. Το τέλος ενός κύκλου προσπαθειών σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου ίσως περισσότερο επίπονου αλλά ενδεχομένως και πιο αποτελεσματικού. Άλλωστε κανένας πόλεμος δεν κρίνεται από μία μάχη. Ο αγώνας για τη ζωή είναι συνεχής και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Αργά ή γρήγορα, η συνέπεια και οι κόποι ανταμείβονται.
Καλή πρόοδο, καλή συνέχεια, θάρρος, επιμονή και θέληση, να θέτετε και να κατακτάτε, στόχους διαρκώς όσοι εισαχθήκατε σε κάποιες σχολές. όλοι όσοι συνεχίζετε τον αγώνα σας αλλά και οι γονείς και οι διδάσκαλοι  σας, που πασχίζουν να σας δουν να εξελίσσεστε, συμμεριζόμενοι τις αγωνίες σας και παλεύοντας μαζί σας για να  πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

                    

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β!

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τρίτη 27 Αυγούστου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Ιθάκη και την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι, οι συναντήσεις εργασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με θέμα την διαμόρφωση της στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την περίοδο 2014 - 2020.
Έμπειρα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής των Ιονίων Νήσων ανέλυσαν εκτενώς θεματικά πεδία συζήτησης για τον Τουρισμό και τις Υπηρεσίες, τον Πολιτισμό και την Δημιουργική Οικονομία, το Περιβάλλον και τον Πρωτογενή τομέα, υπό το πρίσμα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και της στρατηγικής κατεύθυνσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.  Εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι φορείς από τον επιχειρηματικό κόσμο, την πανεπιστημιακή κοινότητα των Ιονίων Νήσων καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ανέπτυξαν τις τοποθετήσεις τους επί των ανωτέρω ζητημάτων.
Τα θεματικά αυτά πεδία θα έχουν κεντρική θέση κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή «Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης» από τις Περιφέρειες της χώρας μας. Στο δε επίπεδο της περιφέρειας, «έξυπνη εξειδίκευση» σημαίνει να εντοπίσουμε τους τομείς στους οποίους η Περιφέρεια υπερέχει, να επικεντρώσουμε σε αυτούς το δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους μας. Δεδομένου δε, ότι τα νέα Περιφερειακά Προγράμματα θα δίνουν μεγάλη έμφαση και αυξημένα κονδύλια στην «Επιχειρηματικότητα», η πρόκληση σήμερα είναι να διαμορφωθούν «έξυπνες» και «καινοτόμες» ιδέες και δράσεις.
Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό πως  ο επιχειρηματικός κόσμος θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην τελική διαμόρφωση των προγραμμάτων, ώστε τα κοινοτικά κονδύλια να στραφούν στην επίλυση στοχευμένων προβλημάτων των επιχειρηματικών κλάδων αλλά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Προσεχείς συζητήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο θα εξακολουθήσουν να γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

                    

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Διαβάστηκε 200 φορές