ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 10:35

Σύσκεψη στο Κ.Υ. Σάμης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Έγινε χτες στη Σάμη η σύσκεψη μεταξύ των εργαζομένων του Κ.Υ. Σάμης, εκπροσώπων του σωματείου τους κκ Βαγγέλη Δελαπόρτα ( πρόεδρο ), Κώστα Τσιμάρα (γραμματέα) και του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Σπύρο Σακκαλή. Τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια και καταγράφηκαν  πολλά! Επισφαλείς υπερωρίες, παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ελλείψεις αγροτικών γιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία, αποσπάσεις των υπαρχόντων αγροτικών γιατρών από τα ιατρεία τους στο νοσοκομείο Αργοστολίου,

με αποτέλεσμα την ελλειπή λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου από το Κ.Υ. Σάμης, οι ρουσφετολογικές εσωτερικές μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αργοστολίου, με αποτέλεσμα τις μετακινήσεις προσωπικού από το Κ.Υ. Σάμης  και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού για να καλυφθούν οι θέσεις, να αποδυναμώνουν τις παροχές πρωτοβάθμιας υγείας στην περιφέρεια του νομού.
Όλα αυτά και άλλα πολλά που θα καταγραφούν σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, «ταλανίζουν» την πρωτοβάθμια παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο νομό μας, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταφεύγουν είτε στο νομαρχιακό νοσοκομείο, είτε σε ιδιώτες ιατρούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που βγήκε σαν συμπέρασμα από τη χτεσινή σύσκεψη είναι… αν η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι στο τομέα υγείας στο νομό μας, δεν κάνουν δική τους υπόθεση την εύρυθμη λειτουργία των ιατρικών μονάδων του νησιού, που καθημερινά απαξιώνονται από τη κεντρική εξουσία,  πολύ σύντομα… κάποιος επενδυτής ιδιώτης θα αναλάβει τον ρόλο του «σωτήρα»… και τότε ίσως είναι «αργά για δάκρυα»!
Τάσος Καβαλλιεράτος.