ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 19:04

Σάμη: Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Αν και βροχερός και με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία ο καιρός σήμερα, αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στη Σάμη, για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις  προς τιμήν της εξέγερσης των Ελλήνων στις 25 Μαρτίου του 1821 κατά των Τούρκων.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την λειτουργία στην εκκλησία  της Σάμης από τον αρχιμανδρίτη π. Φώτιο Γαβριελάτο και τον ιερέα π. Κώστα Φλαμιάτο.

  Ο εφημέριος της εκκλησίας της Σάμης, π. Παΐσιος Παράσχης, απουσίαζε ( συνόδευε τον αρχιεπίσκοπο Κεφαλονιάς Σπυρίδωνα, στην Πάτρα, λόγω προβλήματος υγείας του δεύτερου ). Μετά την λειτουργία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς  και από  τους μαθητές των σχολείων της Σάμης. Οι εκδηλώσεις έληξαν με  παρέλαση από τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης. Τον τόνο στη παρέλαση αλλά και στην κατάθεση στεφάνων, έδωσε η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».
Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δ.Σ. και Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Διονύσης Κοκόσης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δ.Σ. Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, Δημήτρης Φιοραβάντες και Παναγής Ρασσιάς, καθώς επίσης και οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Σάμης και Καραβομύλου. Όλγα Αντωνάτου Βαλσάμου και Βίκυ Αντωνάτου Βαλλάτου.

Δείτε το video φωτογραφιών που ακολουθεί.

Πολυμέσα