ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 19:59

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Καλαφάτης, με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ανεξάρτητος μόνο από τα λαϊκά συμφέροντα και απόλυτα δεσμευμένος στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Η στάση του κ. Καλαφάτη να αποστασιοποιηθεί από τη βρώμικη – αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησε και να κριθεί βάσει της ατομικής ηθικής του, θυμίζει τον ήρωα του Μπρεχτ που μολονότι ήταν βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στα λασπόνερα και τα βρομόνερα, εν τούτοις το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει τη χωρίστρα του στη θέση της!

Ως ένας από τους υποψηφίους της συγκυβέρνησης έδωσε και αυτός συγχαρητήρια για την κινητοποίησή της στους σεισμούς, όπως άλλωστε κάνει διαρκώς και ο νυν Δήμαρχος κ. Παρίσης, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κεντρική ιδέα που παρουσίασε, με αφορμή ερώτηση για τα καράβια, ήταν ότι η καπιταλιστική αγορά και το κέρδος θα πρέπει να καθορίζουν τα πάντα και ότι η δημοτική αρχή απλά προσαρμόζεται σε αυτή την αρχή.
Είναι προφανές ότι εξαπατά το λαό της Σάμης (και όλης της Κεφαλονιάς) ότι τάχα θα ρυθμίσει την «ανάπτυξη» βάσει της ανταποδοτικότητας, αρχής της ΕΕ που εφαρμόζεται για την πλήρη επιχειρηματοποίηση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. Οι εφοπλιστές, όταν έχουν κατοχυρώσει στο έπακρο την ασυδοσία που εισηγείται ο κ. Καλαφάτης (εφαρμογή κανονισμού ΕΕ, κατάργηση του «ΚΑΜΠΟΤΑΖ» από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, φοροαπαλλαγές κλπ), δεν πρόκειται να δρομολογήσουν καράβι στη γραμμή Σάμη – Πάτρα ή όπου αλλού, παρά μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί τη δική τους κερδοφορία. Αυτή τη γραμμή υπηρέτησαν και η τωρινή δημοτική αρχή, όπως και ο κ. Μιχαλάτος. Ας κρίνει ο λαός και την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά, που απαιτεί «συμμόρφωση των πάντων σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν την Ναυτιλία»!!!
Η δημοτική αρχή, κατά τον κ. Καλαφάτη, θα έχει ρόλο να συγκροτεί προγράμματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και να περιμαζεύει - με ΜΚΟ, εθελοντισμό και φιλανθρωπία - την ακραία φτώχεια που θα συσσωρεύει η απρόσκοπτη συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια. Μάλιστα, τόνισε ότι η όποια αμφισβήτηση αυτού του ρόλου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί αμφισβήτηση των κανόνων της δημοκρατίας (δηλ. της δικτατορίας του κεφαλαίου). Προεξοφλεί από τώρα, ότι θα επικαλείται την εφαρμογή της νομιμότητας (αλήθεια τι θα σημαίνει αυτό;) για τις απόψεις που δεν θα στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ομολογεί με αυτόν τον τρόπο ότι ο μόνος εχθρός της πολιτικής που υπηρετεί είναι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση και εκεί κατευθύνει τα πυρά του.
Το κάλεσμα του κ. Καλαφάτη για πολιτικό πολιτισμό και συναίνεση με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, που δρουν εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων, ανταποκρίνεται στην ανάγκη για σταθερότητα στην αστική διαχείριση σε επίπεδο τοπικής διοίκησης, για νέα επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων. Όπως και πριν έτσι και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς όλες οι δυνάμεις, πλην ΚΚΕ, θα ομονοούν στα κεντρικά ζητήματα στρατηγικής για να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα, μεταξύ της δημοτικής αρχής και του δήθεν ανεξάρτητου πρόεδρου του ΕΒΕ-ΚΙ Μιχαλάτου. Πέρα από τις πρόσκαιρες κόντρες για την εκλογική νομή, υπάρχει αντικειμενική σύγκλιση στη στρατηγική όσων προσκυνούν τις ελευθερίες του Μάαστριχτ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Αυτή τη γραμμή υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να μαυρίσει αδίστακτα το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να μην παρασυρθεί σε νέες αυταπάτες. Να κάνει την ψήφο του όπλο. Να προτάξει τα δικά του συμφέροντα για το παρόν και το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο για τις ευρωεκλογές και το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο σε περιφερειακές και δημοτικές.
Αργοστόλι 19/04/2014