ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 21:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις εκλογές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας σε σύνολο 89 ψηφισάντων 21 ψήφους (από 16 το 2013) και 2 έδρες στο Δ.Σ. (από 1 το 2013).


    Χαιρετίζουμε τους  σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ πανελλαδικά, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών, αναδεικνύοντας την Π.Κ.Σ δεύτερη  δύναμη σε όλη τη χώρα, και στην Κεφαλονιά μειώνοντας τη δύναμη της ΑΣΣΦΙΟΝ, της παράταξης του συμβιβασμού και του καιροσκοπισμού, που με τη στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα -μέσα και έξω από το Δ.Σ.- συνέβαλε καίρια  στον εκφυλισμό και τη διάλυση της προσπάθειας για την ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος στο νησί. Πρέπει κι άλλοι σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα για τα έργα και τις μέρες της σαν απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ.
    Είναι πολύ περισσότεροι οι σπουδαστές που έχουν συμφέρον να κάνουν κι αυτοί δική τους υπόθεση το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη αντίσταση. Να δώσουν έτσι διέξοδο στις αγωνίες και στα όνειρά τους, να εκφράσουν την καταδίκη τους για όσα ζούνε με τη μαζική συμμετοχή τους στις συλλογικές διαδικασίες. Η άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ είναι μήνυμα αισιοδοξίας για να δυναμώσει η κοινή συλλογική δράση και η πάλη για επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση, για δωρεάν σπουδές, για να είναι το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
    Να μη χαθεί ούτε ώρα. Να στείλουμε ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα, ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Καλούμε συνολικά τους φοιτητές και σπουδαστές, να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού!