ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 13:59

-Σκίσιμο σελίδας- σημαίνει ουσιαστική αλλαγή πορείας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο ευχαριστήριο μήνυμά του προς τους πολίτες της Κεφαλονιάς, ο νυν Δήμαρχος του νησιού και επανεκλεγής γι' άλλη μια πενταετία στη θέση αυτή, υπόσχεται σβήσιμο των παλιών πεπραγμένων του και αλλαγή σελίδας στην νέα  δημαρχιακή  πορεία του! Να υποθέσουμε ότι είναι μια αυτοκριτική στάση και αποδοκιμασία στην έως τώρα διοίκηση του Δήμου από τον ίδιο; Αυτό θα το δείξει η νέα  θητεία του και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει τα πράγματα της Κεφαλονιάς από εδώ και πέρα.

Και για να εξηγούμαστε... αλλαγή πορείας και "σκίσιμο σελίδας"  ( κατά την άποψή μας πάντα ) για τον κ. Παρίση σημαίνει: α) Ξεκινάς σήμερα κιόλας, ενέργειες προς όλλες τις κατευθύνσεις για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκης - Σάμης - Πάτρας! Είναι περιττό να πούμε το πόσο έχει κοστίσει στην τσέπη του κάθε Κεφαλονίτη το σταμάτημα αυτής της γραμμής από τον Οκτώβρη του 2013! Με την παύση των δρομολογίων αυτών, κόπηκε ο "ομφάλιος λώρος" της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα με την Πάτρα. Μια πόλη με πανεπιστημιακό νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και τόσες άλλες υπηρεσίες, που για πολλα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους και τους φοιτητές των δύο νησιών μας. Μέχρι να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ( για να το επιτύχεις, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης,  " μπαίνεις μπροστά" και κινητοποιείς τον λαό των δύο νησιών ), ζητάς από τον επιστήθιο φίλο σου και εξ' απορρήτων σου κ. Λυκούδη, να δρομολογήσει τρεις φορές την εβδομάδα ένα εκ' των δύο πλοίων που διαχειρίζεται, ( το f/b " νήσος Κεφαλονιά"  ενδίκνειτε λόγω ταχύτητος ), στη γραμμή Ιθάκης - Σάμης - Πάτρας.
β) Βάζεις άμεση προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο νησί, κάτι που στην προηγούμενη θητεία σου, ούτεν καν πέρασε από το μυαλό σου! Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε ιστορική αναδρομή στο τι παρήγαγε η Κεφαλονιά και γιατί έπαψε να παράγει! Αν λάβουμε υπόψιν μας, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό χρημάτων που εισρέουν στο νησί από τον τουρισμό, βγαίνει εκτός, για αγορά προϊόντων ( κρέας, οπωροκηπευτικά κλπ ), τότε θα καταλάβουμε ότι η σωστή και ορθολογική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα φέρει επιπλέον χρήμα στο νησί, και θα πάψουν οι κάτοικοι  να εξαρτόνται από την ¨μονοκαλλιέργεια¨του τουρισμού, με όλη την επισφάλεια που αυτό συνεπάγεται.
γ) Στον τουρισμό... σε συνεργασία και με ισότιμη σχέση με τους φορείς του τομέα αυτού, βάζεις σε καινούργιες βάσεις την ανάπτυξή ανοίγοντας νέες τουριστικές οδούς , όπως είναι ο πολιτιστικός, ο αναρηχητικός, ο εκκλησιαστικός, πεζοπορικός, σπηλαιολογικός κλπ τουρισμός. Η Κεφαλονιά ενδείκνυτε λόγω μορφολογίας και φυσικού πλούτου για τις παραπάνω και πλείστες άλλες μορφές τουρισμού. Η επιμόρφωση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό είναι εκ΄των ουκ άνευ, αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε σοβαρά, τις νέες αναπτυσόμενες τουριστικά περιοχές των Βαλακανίων, αλλά και της υπόλοιπης Μεσογείου. Απαιτείς από το ΚΤΕΛ, πλήρη κάλυψη των εσωτερικών γραμμών του νησιού, κατά την θερινή περίοδο και για όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, καθώς επίσης καλύπτεις με τα λεωφορεία των πρώην δήμων μικρές διαδρομές, όπως Σάμη Αντίσαμος, Πυργί και λοιπά χωριά με την Σάμη, καθώς και άλλα χωριά της Κεφαλονιάς με τα "τουριστικά κέντρα¨του νησιού.
δ)Πολιτιστική κληρονομιά: Βάζεις το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου σου, σε άμεση αναζήτηση προγραμμάτων και πόρων  ( από Ε.Ε. κλπ ) για την αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού και  πολιτιστικού πλούτου της Κεφαλονιάς. Και για να μην παρεξηγηθούμε, όταν λέμε ¨ανάπτυξη και αξιοποίηση", δεν ενοούμε ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα!!! Ενοούμε ανάπτυξη και αξιοποίηση υπό την "σκέπη" του Δήμου προς ώφελος των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του!
Ξεκινάς άμεσα το σπηλαιολογικό πάρκο στη Σάμη! Μια υπόθεση που "μούχλιασε" από την πολυκαιρία που συζητείται και τίποτα δεν γίνεται! Είναι περιττό να αναφερθούμε στο ώφελος των κατοίκων όλης της Κεφαλονιάς από τη πραγματοποίηση αυτού του έργου! Αποδίδεις στην περιοχή Σάμης, τα αντισταθμηστικά ωφέλη που δικαιείται, από την λειτουργία των δύο σπηλαίων, κάτι που δεν έκανες έως τώρα!!! Τουναντίον με τα χρήματα αυτά κάλυπτες κυβερνητικές υποχρεώσεις, "βάζοντας πλάτη" έτσι, στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης!!! "Διαχειρίζεσαι" το προσωπικό των σπηλαίων και όλων των δημοτικών επιχειρήσεων με πλήρη διαφάνεια, κοινωνικά κριτήρια και ανάλογα με τις ανάγκες θέσεων εργασίας για κάθε μία απ' αυτές και όχι με ρουσφετολογικά και παραταξιακά κριτήρια!!! Το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη διαχείρηση της δημοτικής περιουσίας!
δ) Στέκεσαι αλληλέγγυος στους δοκιμαζόμενους από τη μνημονιακή πολιτική κατοίκους της Κεφαλονιάς! Σύνθημά σου και καθήκον σου " κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας πολίτης χωρίς φαγητό και στέγη" γιατί τα χειρότερα έρχονται κι' εκεί θα κριθούμε όλοι!
Αντιστέκεσαι μαζί με το λαό της Κεφαλονιάς, στο ξεπούλημα των παραλιών και άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού, από την Κυβέρνηση ( βλέπε Τραπεζάκι κλπ ).
ζ) Μοιράζεις ουσιασιτκές αρμοδιότητες στους συνεργάτες σου, τους αφήνεις " χώρο" να κινηθούν και δεν λειτουργείς με "πηξίδα"... το "δι' ενεργειών μου"!!!
Τέλος, ασχολείσαι με τα ουσιώδη και πραγματικά προβλήματα της Κεφαλονιάς και όχι με μικροεξυπηρετήσεις που σε έναν ευνομούμενο Δήμο, θα ήταν θέματα των υπηρεσιών του!
Σε αυτά και σε άλλα πολλά θα κριθεί λοιπόν, αν ήταν ειλικρινές το "σκίσιμο της σελίδας" από τον κ. Παρίση, ή ήταν απλώς κάτι που θα έπρεπε να πει, για να κλείσει ένα ακόμα δελτίο τύπου της Παράταξής του.
Τέλος να ευχηθούμε καλή και δημιουργηκή θητεία στον ίδιον και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο προς ώφελος της Κεφαλονιάς και των κατοίκων της.
Τάσος Καβαλλιεράτος.