ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 20:32

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο: Προβολή ταινίας... Λίλια Για Πάντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο προβάλλει την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 9:30μμ στο café-bar Mescalero στη Λακήθρα, την ταινία “Λίλια Για Πάντα” (Lilja 4-ever, Σουηδία, 2002, 109'), σε σκηνοθεσία Lukas Moodysson. Είσοδος ελεύθερη.

 

Η δεκαεξάχρονη Lilja ζει μόνη της σε μια κωμόπολη Εσθονία, περιμένοντας από τη μητέρα της που έχει φύγει για την Αμερική με τον φίλο της να την καλέσει. Μοναδικό της στήριγμα ο εντεκάχρονος Volodja που ζει κάνοντας μικροκλοπές. Όταν γνωρίζει τον Andrej τον ερωτεύεται και πείθεται να τον ακολουθήσει στη Σουηδία. Δεν ξέρει όμως ότι αυτό θα την οδηγήσει στην κόλαση των κυκλωμάτων πορνείας, από την οποία συνήθως δεν υπάρχει διέξοδος.

Το trafficking έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας εδώ και πολλά χρόνια, πλήττοντας κυρίως γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται σε αδύναμη θέση, και που συνήθως προέρχονται από χώρες που έχουν καταρρεύσει. Όσο για την κοινωνία, όταν δε σιγεί απολαμβάνει... Το πιο πρόσφατο “επεισόδιο” που είδαμε στην Ελλάδα, αφορούσε τη διαπόμπευση οροθετικών ιερόδουλων, ως αποκλειστικά υπεύθυνων για ένα έγκλημα δίχως τέλος. Mein Herz Brennt (η καρδιά μου καίγεται) τραγουδούν οι Rammstein με επικό ύφος...

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
http://e-traverso.gr/