ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 14:14

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικά αυξημένες είναι οι συλλήψεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς παρουσίασαν αύξηση 16% περίπου  καθώς συνελήφθησαν 587 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ μεγάλη αύξηση της τάξης του  150%  παρουσίασαν  οι εξιχνιάσεις υποθέσεων

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών,  σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης,  δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Ιούλιο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.


Συνολικά συνελήφθησαν 587 άτομα, από τα οποία 332 στην Κέρκυρα, 122 στη Ζάκυνθο, 75 στην Κεφαλονιά και 58 στην Λευκάδα.


Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι συλλήψεις παρουσίασαν αύξηση κατά 16% περίπου , καθώς τον Ιούλιο του 2012 είχαν καταγραφεί 505 συλλήψεις.


 Οι συλλήψεις αυτές, όπως αποτυπώνονται και στο γράφημα που ακολουθεί, αφορούσαν διάφορα αδικήματα από τα οποία ξεχωρίζουν των κλοπών και των  διαρρήξεων 47, των πέντε συλλήψεων δραστών ληστειών, ενώ  ακολουθούν των  παραβάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της  ηχορύπανσης 157 και των συλλήψεων μη νόμιμων  μεταναστών 76.  

Αντίστοιχη  τάση με τις συλλήψεις, με ιδιαίτερη αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή,  εμφανίζουν και οι εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς συνολικά εξιχνιάστηκαν  (140) παρουσιάζοντας αύξηση κατά 150% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012.

Το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν, όπως παρουσιάζεται και στο γράφημα που ακολουθεί,  αφορά κλοπές και διαρρήξεις καθώς εξιχνιάστηκαν 48 υποθέσεις, ενώ σημαντικές είναι και ο αριθμός των υποθέσεων διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, με 26 υποθέσεις μέσα σε ένα μήνα.


Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν κάνναβη, δενδρύλλια και άλλες ναρκωτικές ουσίες καθώς και μεγάλες ποσότητες προϊόντων παραεμπορίου.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κάνναβη     •           ένα κιλό  και 5000 περίπου σπόροι κάνναβης
Κοκαΐνη    6 γραμμάρια
Ηρωίνη    43 γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης    375
Δισκία ναρκωτικών    105
Μαχαίρια/ γκλοπ    35
Κυνηγετικά όπλα    8
Πιστόλια:    1
CD-DVD    •    :    2.276
Χρηματικό ποσό    2.710 ευρώ
Προϊόντα παρεμπορίου    •          7.000

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

•     Την σύλληψη 34χρονου δραπέτη των  φυλακών Μαλανδρίνου,  κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος  Ασφαλείας Λευκάδας στην περιοχή της Βόνιτσας,  , με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης 196 δενδρυλλίων , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

•    Την εξάρθρωση  σπείρας ημεδαπών ρομά που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές στην Κέρκυρα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας στον  καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή  Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα, κατά την οποία  συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος,  ενώ  έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη δύο μελών της σπείρας. Συνολικά  κατηγορούνται για την διάπραξη  είκοσι διαρρήξεων σε σπίτια και  η λεία που αφαιρέθηκε εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αξία το χρηματικό ποσό των (140.000) ευρώ.

•    Την σύλληψη δύο 23χρονων (ημεδαπός και αλλοδαπός), δραστών ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην Κέρκυρα. Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων ερευνών αστυνομικών των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του νησιού.

•    Την σύλληψη 20χρονου υπηκόου Βουλγαρίας  δράστη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης  στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες εντοπισμού του, αστυνομικών της   Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας του νησιού

•     Τον εντοπισμό στην Ζάκυνθο επικίνδυνου φυγόποινου που οπλοφορούσε, ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου. Σε βάρος του εκκρεμούσε κάθειρξη 23 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών εκβίαση και άλλα αδικήματα.

Διαβάστηκε 138 φορές